TÜM ÜRÜNLERDE GEÇERLİ PEŞİN FİYATINA 3 TAKSİT FIRSATI - GDX MARKALI TÜM ÜRÜNLERDE HAVALE İLE ALIMLARDA %10 İNDİRİM - GDX MARKALI TÜM IŞIKLARDA 5 YIL GARANTİ - 1.000 TL ÜZERİ ÜCRETSİZ KARGO - HER SİPARİŞİN %1'İ KADAR PARA PUAN KAZAN

Stüdyo Fotoğrafçılığı Ekipmanları Nelerdir?

Ekipman Türü Ekipmanın Fonksiyonu Kullanımı
Flaş Aydınlatma Anlık olarak ışık patlaması yaratarak aydınlatmayı sağlar. Konuya göre tahmin yaparak flaşların konumlandırılması gerekir, ışık ölçümü yapan pozometre cihazlarıyla kontrol yapılır.
Fon Arka plan için kullanılan perdeler. Stüdyo fotoğraf çekimlerinde fotoğrafın arka planını belirler.
Işık Ayakları Işıkların ayarlanabilmesi için üzerine monte edildiği ayaktır. Stüdyo fotoğrafçılığında aydınlatma ekipmanlarının konumlandırılmasında kullanılır.
Power Pack Işık kaynakları için enerji kontrolü sağlar. Stüdyo ortamında ışık ekipmanlarının enerjisini kontrol etmek için kullanılır.
Pozometre Işığın aynı noktalara düşmesi fotoğraflarda patlama yapmasını engeller. Flaş patlatılarak ışık değerlerinin kontrolünü yapmak için flaş aydınlatmada kullanılır.
Softbox Işığın yumuşatılarak tek yönlü olarak gönderilmesini sağlar. Işık yayılımını kontrol etme ve hedef alana yumuşak bir ışık sağlama ihtiyacı duyulan durumlarda kullanılır.
Sürekli Aydınlatma Aydınlatmanın sürekli olarak yapılmasını sağlar. Fotoğraf çekimlerinde 5500 Kelvin değerinde daylight denilen sıcaklığı tercih eder. Işık kontrolünü sağlamak daha kolaydır.
Tripod Fotoğraf makinesinin istenilen yükseklik değerlerinde ayarlanarak sabitlenmesini sağlar. Stabil ve net çekimler için kullanılır.
Çekim Çadırı Küçük boyutlu nesnelerin çekimi için kullanılan malzeme. Ürün fotoğrafçılığında sıklıkla tercih edilir.
Şemsiye Işığı yansıtarak dağıtılmasını sağlar. Işığı daha geniş alana dağıtmak ve yumuşak bir ışık sağlamak için kullanılır.

Yorumlar (0)

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun

Yorum Ekle

Eposta adresinizi kullanıcılar tarafından görüntülenmez
Yorumlar kontrol edildikten sonra yayınlanmaktadır
Whatsapp Sipariş